/ netinfo
За краткото си съществуване на волейболната карта на България, Дея Волей постигна няколко впечатляващи успеха
Отборът, създаден от бургаския хирург д-р Александър Маджуров, за кратката си  история беше определен като „бялата лястовица в българският волейбол“ и пример за  маркетинг и иновации.

Детската волейболна школа, която развива мъжко и женско направление, е една от най-големите в страната и успехите там са въпрос на време. В момента се работи по специална програма, в която юношите и девойките на Дея Волей, желаещи да наблегнат на учението си, имат възможност да продължат развитието си в различни висши училища извън България, а за големите волейболни таланти - отборът работи с няколко спортни агенции, които могат да помогнат  за евентуалната им реализация в чуждестранни клубове.

Най-младият бургаски отбор Дея Волей твори история
netinfo


Школата на Дея непрекъснато набира деца от цяла България, желаещи да тренират в един от най-модерните спортни клубове в България. В детската школа работят над 10 треньори, като  Весела Братоева, която вече има спечелени републикански титли с различни детски гарнитури, и носителката на медали от републикански първенства  Янита Николова.

Най-младият бургаски отбор Дея Волей твори история
netinfo


Най-голямото постижение  в кратката история на клуба обаче постигна мъжкият отбор на Дея Волей. За двете си години съществуване, момчетата завоюваха място в най-високото ниво в българския волейбол – Суперлигата.

Основното ядро на мъжкият отбор е съставено предимно от момчета от бургаската волейболна школа, а лидери в отбора са Георги Петров и бившият национален състезател Стоян Самунев.  За треньор беше привлечен един от най-добрите в тази професия в България - Петър Дочев.

Най-младият бургаски отбор Дея Волей твори история
netinfo


Редица известни личности застанаха с имената си зад каузата и събитията, организирани от  Дея Волей. Имена като Тити Папазов, Катя Дафовска, Пламен Константинов, Гергана Апостолова, Радостин Кишишев, Венцислав Роланд – Вензи, Михаил Илиев – FO, Генчо Генчев – Инспектор N-JOY, Краси Москов от Z-Rock радио, тв водещата Елена Розберг  и много други подкрепят истински децата на Бургас.

В клуба обичат да казват, че Дея Волей не е отбор, а кауза и са убедени, че следващата спортна година ще бъде още по-вълнуваща и успешна.