/ netinfo
Бургаският тим е само на крачка от директно влизане в националната Суперлига по волейбол. Разби непобедимият "Дунав" на тяхна територия

След като успяха да отбележат историческа победа над традиционно непобедимите волейболисти от "Дунав" - Русе, на 3 април бургаските шампиони от "Дея спорт" ще се състезават на наша територия за влизане в националната Суперлига.

Утре двата отбора влизат в поредна, решаваща надпревара. На 3 април, утре, волейболните ни надежди излизат от 18:00 часа в зала "Младост" отново срещу русенският тим. Входът е свободен.

Само още една победа е нужна на бургаските състезатели. 

От ръководството на "Дея спорт" призовават бургаските любители на волейбола да подкрепят момчетата на треньора Петър Дочев в този изключително важен двубой, който може да узакони правото на отбора от новия сезон да играе в националната Суперлига.

В серията се играе до 2 победи от 3 мача. Ако има трети двубой, той отново ще е в Русе на 5 април. Крайният победител влиза директно в Суперлигата. Загубилият ще срещне в един мач-бараж предпоследният от редовния сезон "Тетевен Волей". Двубоят е на 10 април на неутрален терен в зала "Христо Ботев" в София.

На 1 април в Русе те успяха да покажат надмощие в първи плейоф над "Дунав" с 3:1. С най-голям принос за ценния успех са опитните Георги Петров, Стоян Златев и Стоян Самунев.