Най-добрата черта на „Шведска маса” е онази между двете бузи
Най-добрата черта на „Шведска маса” е онази между двете бузи / архив
Най-добра черта на „Шведска маса” е онази между двете бузи
53024
Най-добра черта на „Шведска маса” е онази между двете бузи
  • Най-добра черта на „Шведска маса” е онази между двете бузи

И отпочна се първият седмоднев от месеца пети на годината трета от сътворението на управлението Му на Оногова, Що Царе, Папи, Патриарси И Синдикати Думат Слова Похвални.

И тръгна той сред народа да успокоява го, че добрите дни близо са, ей там зад завоя на пътя, ама пътят още построен не бил.

Пък в Разнородното събрание народните трибуни крамолическа пропаганда вдигнаха и за косите хванаха се в кавги и люти клетви. И изрекоха думи остри и гневни заради закон един, който имотите на хората щял да отнеме. Но приет беше законът страшен за отнемането на имотите незаконни и страх възцари се сред хората с имотец понатрупан.

Пък в Свиленграда едни стражи от крепостта Митнициум  бяха заловени с жълтици в кесиите чужди и взети бяха жълтиците, кесиите тоже, а стражите митничариски поболяха се от страх.

А тръбачите медийни ерихонски „Осанна” възвестиха Нему заради десницата Му силна, що с юмрук челичен по мутрите престъпни ударила.

И двама братя от рода Галев дълго галени попаднаха под ударите на закона и на топло бяха вкарани, а хората по агората зачудиха се и почудиха от тази строгост безмерна.

Пък после боляринът Алекси от ордена на Тракториерите беше заловен и пратен на заточение и затворен за дела лошави и опасни.

Тъй строго и сурово самодържецът Ленторезец Първокопник посече людете лошави и хронистите прославиха го за делата му.

И петък настана, рев чу се ужасен, миризми гнъсни блъвнаха по земната твърд, магаре изкукурига, петел излая, а куче измяука и други знамения и  поличби настанаха, тогаз брат брата спря да храни, син баща си на белот би, а две скверни изчадия, що Весо Максимовсон и Калудовсон зовяха се,  отпочнаха предавание скверно с име „Шведска маса”

В началото прозвуча мизерния певец Мизар, който муча, пръхтя, пищя и боботи някаква абсолютно неразбираем песен с религиозни мотиви. Максимовсон изпадна в делириум от удоволствие, а колегата му в потрес.

Накрая благочестивият идиот замлъкна и беше заменен от Джорджано Плачливия. Жоржето първо изпя с уникалния си гъгнещ фалцет своя хит „Пропуснат миг”, но второто му парче „Къси гащи” срина борсите. Младежът представи премиерата на своя нов хит, който освен невероятната музика накара слушателите да разтриват невярващо ушите си заради поучителния текст:

„Къси гащи и морЕ

Скъп пафюм и слънцЕ”

Джорджано достигна наистина нови висоти като успя да римува море и слънце.

Предаването зави към нови измерения на музиката с китайска поп песен и цялостното усещане за безмислие и нелепост на шоуто се усили до максимум.

Така измина много време, без никой за може да даде обяснение какво се случва. В един момент се стигна до дискусия на тема „Коя е най-гадната черта на българина, а най-добрата?”

Думата беше поискана и дадена на слушател, който посочи за най-лоша черта навика на българите да се облекчават навсякъде и да свикват кучетата си да правят същото. После човекът с непоносимост към демонстративното уриниране и торене призова хората да си носят лопатки и метла по време на разходка, за да не таковат на изметеното и да метат такованото.

Последва го Ники, който обясни, че най-отличителните български черти са педализация и чалгазация, също и мераците на мъжете да ставали жени. Накрая нихилистично обясни, че тепегьозлъкът български е помогнал на народа ни да оцелее.

Радо попита дали има друга държава по света, в която премиерът е записан как дава нареждане на свой подчинен да свали проверка в завод за бира и да остане на своя пост, т.е. определи търпението българско като лоша черта.

След това обясни, че българите могат да вървят в редица, но никога в колона по един, защото всеки ще спъне човека пред себе си.

Стефан цитира, че има опера и театър, а всичко друго е вятър. После добави, че цялата култура се върти около #ура.

Случайно или не в този момент изви гласище Стефифешън, която представи кавър версия на Софи Маринова. Пищенето й продъни радиоефира и предизвика поведенчески проблеми в прелетните птици над Бургас.

Затова и се обади слушател, който призова Стефифешън да бъде съдена от циганското музикално мешере.

В анкетата на младите шведи-стажанти Колевсон и Трифоновсон анкетираните бургазлии определиха като най-лоши черти завистта и злобата, недоволството и мрънкането от управниците, егоизмът, лицемерието, неуважението, нихилизмът и липсата на лична хигиена, а като добри черти посочиха свободното мислене и честността.

В този дух Стефифешън без никакви усилия прегази песента на Гeорги Станчев „Душа” и това беше естественият край на предаването.

Секунди преди финала Максимовсон чете втрещяващи стихове от изумителен поет, но и с тях и без тях „Шведска маса” отново оглави седмичната класация за най-малоумно радиопредаване

Чуйте я в звуковия файл под снимката