/ Митница Бургас
Нагъл и агресивен датски гражданин се опита да прекара недекларирани парични средства за над 30 000 лева през Малко Търново. Това стана при проверката на „Порше Кайен“. Колата пристигнала на пункта от България към Турция.  
 
Спряха контрабанда на стоки за 100 бона, двама са в ареста

Той заявил, че няма нищо за деклариране. Те се усъмнили в неговата искреност и при последвалата проверка откривли в ръчната му чанта недекларирани 25 250 лева и 2 585 евро в различни купюри с равностойност 30 305 лева.  

При откриването на контрабандата, шофьорът станал агресивен към митничарите. Крещял, блъскал вратите на автомобила и се опитал да нападне един от тях. Проявил неподчинение и агресия и към граничните полицаи.

Наложило се да бъде арестуван в РПУ Малко Търново и срещу него е образувано досъдебно производство, под надзора на местната Районна прокуратура. Парите са иззети. Срещу датчанина  са съставени два акта.

Те са за нарушение на Валутния закон и за нарушение на Закона за митниците за противопоставянето на митническите органи при изпълнение на служебните им задължения.