/ Дарик-Бургас, архив
В ареста са лихвари и наркопласьори
15 топ бандити бяха заловени при специализирана акция на полицията в Бургаска област. МВР-служителите атакували паралелно по линия за пресичане на наркоразпространението и лихваството. Задържаните са на възраст между 20 и 40 години.

Разбиха нарколаборатория в бургаското село Грозден

Сред тях са и братята Богдан /на 39 -години/ и Мишо /на 47 г./ Щерионови от ромския квартал „Победа“. В дома на Богдан униформените открили махихуана и електронна везна-за измерване на стоката. В хода на разследването полицаите са установили и двама от наркопласьорите, които работели за него.

Двамата вече са със статут на свидетели. Брат му Мишо пък превърнал къщата си на ул. "Зора" в квартала в нелегална банка. При претърсването, униформените открили цели тетрадки, изписани с имената на кредитополучатели, чужди лични карти, талон за МПС, нотариални актове и договор за предоставяне за ползване на недвижим имот, дадени като залог срещу получен заем. 

Спецакция на МВР в ромското гето в Бургас: Откриха нов опасен наркотик

Образувани са шест бързи полицейски производства, четири досъдебни производства и две преписки, уточняват от полицията, рапортуват от МВР.

По време на специализираната операция е иззето е голямо количество от различни по вид наркотични вещества, сред които : марихуана, метамфетамин и хитова дрога „чай”/ по последни данни на специалистите „екстрата“ съдържа синтетични канабиноиди, чието действие наподобява активната съставка на канабиса – тетрахидроканабинол. Употребата на този тип дрога крие големи рискове за здравето, тъй като може да отключи и психически проблеми/.

15-те са задържани за 24 часа. Разследването продължава.