/ Dariknews.bg
Ноу хау в дизайнерската дрога тръгва от циганската махала-смесват марихуана със синтетика, продуктът става и за чай
Нов вид опасен наркотик във формата на чай за пушене, но с примеси на амфетамини, беше открит при акция на специализираните полицейски сили в ромското гето в бургаския квартал „Победа“.
 
МВР-служителите атакували паралелно няколко жилища в квартала, превърнати в депа за производство и разпространение на дрогата. Открити са близо 150 топчета със суха зелена тревна маса - смес между синтетичен канабиноид и метамфетамин, и шест пликчета с вещество, реагирало при наркотест на метамфетамин. Задържани са трима души на възраст между 23 и 42 години.

Разбиха престъпна наркогрупа, извършвала брутални насилия над дилъри (СНИМКИ)

В жилището на 23-годишен мъж, което се намира в кв. "Победа", полицейските служители са иззели 98 топчета синтетичен канабиноид във вид на чай за пушене и сумата от 320 лв.

Претърсени са и домовете на други двама мъже - на 42 и 40 години, също разположени в кв. "Победа". В едното жилище са намерени и иззети близо 50 топчета със суха тревна маса, реагирала при направения наркотест на метамфетамин, и сумата от 1076 лв., а в другото - шест пликчета с вещество, реагирало при теста на пико.

След 3 месеца в кома почина ученичка, пушила "чай"

Новата дрога се предлага на изключително достъпни цени, но има много силен наркотичен ефект. Причината е, че „готвачите“ добавят в марихуаната синтетични наркотици с неизяснени съставки.