/ Агенция "Митници"
Служители от Главна дирекция „Митническо разузнаване и разследване“ задържаха 7 690 литра енергийни продукти с характеристики на дизелово гориво при три отделни проверки на територията на Бургас и област Ямбол.

Данъчни и полиция откриха 8 тона нелегално гориво във ведомствена бензиностанция

При инспекция на складова база в Бургас митничарите се натъкнали на два пластмасови с монтирани кранове и 114 пластмасови туби, съдържащи общо 2090 литра жълтеникава течност с характеристики на дизелово гориво.

Агенция

При проверката не са представени никакви документи за горивото по Закона за акцизите и данъчните складове. Горивото е иззето, взети са проби за лабораторен анализ и след излизане на резултатите предстои бъде образувано административнонаказателно производство.

Над 2000 литра нелегално гориво иззеха служители на Митница Русе

Други 4200 литра дизелово гориво са конфискувани при проверка във ведомствена бензиностанция
, намираща се в стопански двор в област Ямбол. Причината - несъответствие на състава на горивото с представените за него документи. Взети са проби от горивото, които да бъдат анализирани в митническа лаборатория. Работата по случая продължава.

Още 1400 литра дизелово гориво са отнети от ведомствена бензиностанция в Бургас. Причина за това - отново несъответствие на състава на горивото с представените документи за него, което е установено от извършената експертиза в митническа лаборатория. По случая е съставен акт за установеното административно нарушение.