м
м / dariknews.bg
Нови нарушения по плажовете
94404
Нови нарушения по плажовете
  • Нови нарушения по плажовете
Проверките по плажовете това лято показват нов тип нарушения на правилата, но като цяло тази година те са по-малко. Това съобщи в Бургас министърът на туризма Николина Ангелкова. Тя даде и няколко конкретни примера за типични случаи на фрапиращо неспазване на правилата.

На плаж „Панорама“ до Варна избраният наемател все още не сключва договора си за наем, но в момента го използва. На „Кабакум-централен“ досегашният не отстъпва владение на обектите си по ивицата на избрания нов, независимо от изпратените сигнали. На „Обзор-мотела“ предишни наематели не дават на новия да встъпи в правата си, за което министерството е сезирало прокуратурата.

Ангелкова потвърди информацията отпреди седмица, че договорът за плаж „Село Лозенец“ ще бъде прекратен от 1 октомври. Наемателят там няма да строи заведението, което беше започнал. На „Равда-ХТИ“ е била поставена табела за частна собственост, което е противозаконно. На пет неохраняеми ивици в „Русалка“ неправомерно се събират такси от плажуващи.

Министър Ангелкова разказа и за ситуацията около къмпинг „Корал“ до Царево и нерегламентирано къмпингуващите там с палатки и каравани, които използват незнайно откъде ток и вода. Този случай продължава да е неразрешен от години и скандалът около него е постоянен.