Маджарова съди Симеонов. Симеонов съди Маджарова
Маджарова съди Симеонов. Симеонов съди Маджарова / Веселин Максимов
Маджарова съди Симеонов. Симеонов съди Маджарова
24480
Маджарова съди Симеонов. Симеонов съди Маджарова
Маджарова съди Симеонов. Симеонов съди Маджарова
  • Маджарова съди Симеонов. Симеонов съди Маджарова
  • Маджарова съди Симеонов. Симеонов съди Маджарова

Във взаимни обещания за съдебни дела прерасна бруталния скандал в Общинския съвет в Бургас, в който съветник ВАлери Симеонов от група "Независими" беше изведен с полиция от залата. Председателят Снежина Маджарова заяви, че ще съди Симеонов за обидни думи и квалификации по неин адрес.

Тя вече е връчила нотариални покани на шефа на СКАТ телевизия за предоставяне на предавания, в които, според нея, е била обиждана. Маджарова нарече днешния случай с пускането на химна от него „предварително написан сценарий", а поведението му - „провокативно, арогантно, грубо и цинично".

Според председателката, по правилника на местния парламент националният химн трябва да бъде пускан само в началото на заседанията, но не и когато започват техните продължения, както днес.

„Как така допреди два месеца химнът се пускаше на всички сесии и продължения, включително и по време на председателстването на Снежина Маджарова, а изведнъж това се оказа извън правилника?" попита Валери Симеонов.

Той смята, че терминът „хулиганска проява" за това, че е пуснал запис на „Мила родино" е изключително обидна квалификация и заяви, че ще съди юристката за нарушение на член 250, алинея 1 от Административно-процесуалния кодекс, за неоснователни действия срещу него.  

Според него, Снежина Маджарова е нарушила сегашния правилник за работа в съвета, тъй като не е отправила първо устна забележка, преди да поиска да бъде изгонен, полиция няма право да влиза на заседанията, това право е само на служителите от "Управление при кризи, обществен ред и сигурност".

"И на бъдещи заседания ще протестираме по такъв начин, този казус може да се разреши само с общ консенсус за промени в правилника на Общинския съвет, които ясно да нареждат, че националния химн се излъчва в началото на абсолютно всяко заседание", смята Симеонов.

Звуков файл 1: Снежина Маджарова

Звуков файл 2: Валери Симеонов