М.Мургина: Бургаската дирекция  на НАП е лидер по събираемост на данъците
М.Мургина: Бургаската дирекция на НАП е лидер по събираемост на данъците / netinfo
Бургаската дирекция на Националната агенция по приходите е сред лидерите по събираемост на данъците в страната.Това заяви изпълнителният директор на НАП Мария Мургина. През първите 9 месеца на годината са събрани 291 млн. лв, това са 89 % от годишния план за приходите при среден за страната 85 %.

От цялата страна близо 8,5 млрд. лв са постъпили по сметките на агенцията от началото на годината до края на септември 2007 г. Тези добри резултати се дължат на реформите в данъчната система и са повлияни от успешното осъществяване на реформата в адмистрацията приложена в Бургас, допълни Мургина.

България е сред първите 3 държави по реформи в данъчната система, от наблюдаваните 178 държави в света.Това сочи годишния доклад на Световната банка .Страната ни е сред първите 10 по реформи в държавата и се е изкачила на 46 място за благоприятен бизнес климат, сочат данните.

Изпълнителният директор на НАП обяви още, че облекченията при семейното доходно облагане ще се ползват вече чрез работодателите. Това ще намали потока от хора към офисите на НАП в страната с около 160 хил. души.