/ Пресцентър
За поредна година Кроношпан отваря широко вратите си за бургазлии на своя празник. За тържеството от ръководството на фирмата са подготвили поредица от изненади за своите гости. За най-малките посетители ще бъдат обособени четири отделни зони, където те ще могат да покажат своите таланти и способности. 

В „Арт работилничка“ децата ще имат възможност да създадат семейния си герб, в „Арт център“талантливите момичета и момчета ще изработват картички и сувенири, като за това ще използват отпадъчни материали, а с хранителни продукти ще се опитат да създадат картини. На сцената на талантите малките гости ще могат да се включат в три отделни игри „Индиана Джоунс и храма на обречените“, куклен театър „От кулата“ и танцов спектакъл.
 
А в центъра, наречен  „Аз творя красота“, на едно голямо пано ще бъде сътворена обща рисунка на всички деца, участващи в празника. Във всеки „център“ малките танцьори, артисти, художници и творци ще получават печат, а за събралите четири печата са предвидени награди.
 
Домакините са помислили и за възрастните гости на празника. Всеки желаещ ще може да вземе участие  в опознавателна разходка из „Кроношпан“ с влакче, чийто маршрут е замислен така, че пътуващите да преминат покрай различни производства и площадки, където са разположени новите съоръжения и техника на основата най-модерните за бранша технологии.
 
Обиколката в „сърцето“ на фирмата ще покаже нагледно връзката между направените инвестиции в Бургас, развитието на Кроношпан и грижата за местната общност. И през тази година по време на тържеството ще се разиграе томбола за бургаските детски градини, голямата награда от която е оборудвана детска площадка за игри.
 
За всички, които искат да станат част от празника, е осигурен транспорт. Автобусите тръгват в 10 , 11, 12, 13 часа по маршрут „Окръжна болница – Спортна зала „Младост“ в к-с „Изгрев“, автосервиз „Изгрев“, супермаркет „Анет“ в к-с „Славейков“ , а часовете курсовете в обратна посока са съответно в 10.30, 11.30, 12.30 и 13.30 часа
 
Началото на празника на Кроношпан е в 10 часа, събота, 7 октомври, но различното този път е това, че компанията ще отбележи 20 години от стъпването си в България и в Бургас.