Конвоират в София задържаните в МВР-акцията: „Като на кино”
Конвоират в София задържаните в МВР-акцията: „Като на кино” / Снимка: Лалка Димитрова

Задържаните при зрелищната полицейска операция в центъра на Бургас вчера ще бъдат откарани под конвой в столицата. Там в неделя се очаква Специализирания съд да заседава извънредно за определяне на мерките им за неотклонение.
Към момента прокуратурата е повдигнало обвинения срещу шест души. Продължават процесуално-следствените действия спрямо задържаните. Предстои повдигането на още обвинения", каза пред журналисти старши комисар Калоян Калоянов, директор на ОДМВР - Бургас.
15 души бяха арестувани в четвъртък при безпрецедентна акция на спецчастите в Бургас. Операцията се осъществява под надзора на Специализираната прокуратура и е насочена към задържане на членове на организирана престъпна група за рекет, изнудване, побои, палежи и трафик на хора. Сред задържаните са Николай Мечков, шеф на охранителна фирма VTА, сочена в миналото за близка до СИК и Петър Биберов-Кюфтето, наемател на пералнята и фитнес центъра в хотел „България". Кюфтето бе изведен по джапанки и хавлия от спечастите именно през входа на пералнята.