/ pixabay
Карнавален парад ще насити с багри и настроение празника на детето в Бургас.

Ученици от „Георги Бенковски“ спечелиха конкурса „Мисли зелено“ на Кроношпан

Идеята е на ОУ "Св. княз Борис I" и Творческо студио „Князът“, в партньорство с Арт център "Компас", "Бургаски културен афиш" и фейсбук групата"Бургаските родители". На 1 юни в 10.30 пъстрото весело шествие ще потегли от пл. Тройката” и ще дефилира до „Часовника”.

Предизвикателството е отправено към всички бургаски деца, които имат оригинални идеи за костюми и предрешаване в различни приказни герои. Предвидени са награди за най-оригинален и интересен костюм. След карнавалния парад от 10.45 часа на сцената в градинката до Часовника ще започне концерт под надслов „Ние - децата на Бургас“.

Магистрат и униформен инструктираха ученици

Той ще бъде открит от Творческо студио „Князът“, но сцената е отворена за всички, които желаят да се изявят като певци, танцьори или актьори. Записването за участие в концерта е до 17:00 часа, на 31 май на телефон: 0877/65-67-75 Емануил Арнаудов.

По преценка на организаторите се допуска и записване на място. Изпълнителите да имат готовност да предоставят на организаторите флашка или диск с инструменталите на песните си, или с музика за танците и другите сценични изпълнения.