Кристиян Станков в топ три на най-добрите бойци
Кристиян Станков в топ три на най-добрите бойци
Бургаският шампион с уникален пробив в родината на киокушин карате
Бургаският състезател на СК "Самурай" Кристиян Станков отново показа, че е най-добрият ни състезател по киокушин. Той успя да пребори конкуренция от цял свят, при това в родината на този спорт - Япония. Кристиян прослави страната си в Токио по време на един от най-елитните форуми в света - Гран При`2019. Награждаването се състоя вчера. 


България има европейски шампион по карате киокушин


Шампионът на България влезе в топ три на най-силните състезатели, заемайки престижното трето място в категория до 75 кг. 
Българската карате киокушин федерация изпрати осем състезатели в японската столица, двама треньори и един доктор. От страната ни обаче само Кристиян Станков успя да стигне до почетната стълбица и заслужено да грабне бронза.
Кристиян Станков е един от най-силните състезатели в този спорт през последните години. 

Едва 15-годишен печели първата топ титла за България, ставайки световен шампион по време на състезанието в Москва. През 2017 завоюва и титлата Европейски шампион по карате киокушин в Берлин. Носител на две световни титли и редица европейски. По думите на майка му - Валентина Станкова, Кристиян е вложил много усилия за поредната голяма победа.

Тя я определи като едно от най-престижните и трудни отличия до сега. Лауреат на Фондация Димитър Бербатов и многократен победител в световни и национални форуми, Кристиян Станков е повод за гордост и за своя град и за България!