Кандидат-жених с четири листа присъди, но с положителен социален доклад

/ Снимка: Лалка Димитрова
„Интересно общество е българското. С четири листа присъди за грабежи и кражби, но с положителен доклад от социалните“. Този коментар направи съдия Захарин Захариев при разглеждането на мярката за неотклонение на 26-годишен ром, задържан за отвличане в бургаския квартал „Рудник“.

Адвокатът на обвиняемия Иван Апостолов поиска заподозрения да бъде пуснат на свобода, за да сключи граждански брак с непълнолетната си жена, от която пък имал три деца.

Социалните служби, подчерта защитата, след извършена проверка, дали благословията си за това, че съжителството с десет години по-възрастнен мъж не представлява риск за 16-годишната булка. „Забележете, на човек, който има 100 присъди. Той и децата ще научи да крадат“, ироничен бе съдия Захариев и мигновено постанови Иван да остане под стража.

Днес Апостолов бе доведен под конвой в съдебната зала, заедно с Ангел Радев /на 44 години/и брат му Красимир /на 32 години/ по обвинението за отвличане на 39-годишен мъж в кв. "Рудник".

Според прокуратурата „изключителната упоритост, с която са преследвали пострадалия, третирането му като роб, сочат високата степен на обществена опасност на задържаните“.

От магистраурата подчертаха и наличието на реална опасност в случай, че бъдат пуснати на свобода, те да се укрият. „И тримата не са се явили на разпит, когато са привикани.

Снимката на единия даже я има в Интерпол, обявен за общодържавно издирване“, посочи съдия Захарин Захариев. После пред смаяните присъстващи в залата преди да постанови постоянен арест за задържаните, прочете и обясненията на обвиняемите за неявяването им при призоваването в полицията: Кравите щели да избягат, трябвало да доят добитъка...“