"Учениците от V до XII клас в няколко общини от област Бургас преминават на ротационен принцип от 29 ноември". Това съобщи Лиляна Иванова от Регионалното управление на образованието.

Промяната във формата на обучение се налага заради отчетената по-ниска 14-дневна заболеваемост от COVID-19 на местно ниво. От 18 ноември ротационният принцип на обучение - от разстояние в електронна среда за 50% от паралелките, е в сила за общините - Несебър, Средец и Сунгурларе.

МОН осигурява 12,8 млн. лв. за тестове за ученици

"Вече има заповед от министъра на образованието за това, че от 29 ноември ротационният принцип ще бъде въведен и за учениците от още пет общини - Айтос, Малко Търново, Поморие, Приморско и Царево", посочи Лиляна Иванова.

Според заповедта учениците от всички посочени осем общини ще продължат да се обучават по този начин до 3 декември. "Така в обучение от разстояние в електронна среда остават 4 от общините - Бургас, Камено, Карнобат и Созопол, тъй като при тях заболеваемостта все още е над 500 случая на 100 000 души население", поясни Лиляна Иванова.  
Агенция "Фокус"