/ kmeta.bg

Хоров концерт под надслов "Единствената" по случай Световния ден на хоровото изкуство и посветен на любовта ще се проведе днес, 9 декември, от 12:00 часа в атриума на Бургаския свободен университет.

В събитието ще участват изявени хорови формации. Пред бургаската публика за първи път ще се изяви прекрасният пловдивски хор "Детска китка" с диригент Яна Делирадева. За доброто настроение ще се погрижат и вокалният ансамбъл "Фортисимо" с диригент Милена Добрева, народният хор "Трепетлика" при ЦПЛР - Бургас с диригент Пепа Запрянова и детският хор "Милка Стоева" при Младежки културен център - Бургас с диригент Светла Стоева.

Концертната програма, подготвена от четирите състава, е богата и разнообразна. Включва православни песнопения, красив български фолклор, съвременна хорова, поп и джаз музика. И всичко това поднесено по нетрадиционен за хоровите концерти начин.

Затова ще помогнат  специалните гости - протойерей Емилиян, зам.-кметът д-р Лорис Мануелян, лиричният поет Ваньо Вълчев, актрисата Аглика Бояджиева и Петя Стойкова - основател, ръководител и хореограф в танцова школа "Дюн".

Събитието се осъществява от Младежкия културен център, по идея на Асоциация "Балкански хоров форум" - България и с любезното съдействие на Бургаския свободен университет.

Входът на събитието е свободен.