Идеята е да се покаже, че рисуването може да има красив краен резултат
Уникален локомотив потегли от София за Бургас в 13:20 часа. Машината е нарисувана от известния стрийт-арт художник. А идеята е  да се покаже, че рисуването може да има красив краен резултат, съобщава NOVA.

БГНЕС

Изкуството върху машината се реализира от небезизвестния стрийт арт художник Станислав Трифонов - Nasimo, който влага смисъл и мисъл в графитите.

БГНЕС

В своето изкуство той успява да постига впечатляваща симбиоза между класическото рисуване и съвременните графити, като платната му често са фасадите на цели сгради.

Уникален локомотив ще пътува от София за Бургас

Проектът е иновативна идея с послание към графит артистите, че контролираното рисуване може да има красив краен резултат.

БГНЕС

В изображенията е направена препратка към няколко основни национални символа.

БГНЕС

Познат на поколения под артистичния псевдоним Nasimo, Станислав Трифонов е приет за един от пионерите на източно-европейската графити и стрийт арт култура, както и един от най-популярните по света съвременни български художници.

БГНЕС

Във своето изкуство той успява да постига впечатляваща симбиоза между класическото рисуване и съвременните графити, като платната му често са фасадите на цели сгради.

БГНЕС

Насимо е светъл пример за роден артист, който въпреки неблагоприятните условия за развитие на талант от неговия ранг, той продължава да живее и твори в България, постигайки впечатляващи резултати, дори за световната художествена сцена.
nova.bg