Иван Вълков: Разширението на пътя Бургас – Слънчев бряг започва
Иван Вълков: Разширението на пътя Бургас – Слънчев бряг започва / netinfo

Тази седмица стартира поръчката за избор на изпълнител за разширението на пътя Бургас - Слънчев бряг, това каза за Дарик депутатът от ГЕРБ Иван Вълков, председател на Комисията по транспорт, информационни технологии и съобщения. Ще се работи първо по лот Сарафово - Поморие, за който са осигурени средства и той ще бъде реализиран до края на годината.

Ще последват отсечките Поморие - Ахелой и обходите на Слънчев бряг, на Ахелой и Поморие. Проектите са готови и са внесени в Пътната агенция за одобрение, в момента се работят паарцеларните планове и предстои очуждаването, за което са осигурени средства. В рамките на 2012 г. то трябва да приключи и да стартират изборите за изпълнител и на тези лотове, каза още Вълков.

„За участъка на Ахелой имаше 3 варианта, това е най - важният участък и той беше най - трудно проектиран. Над реката ще се изгражда мостово съоръжение. Този вариант е най - скъп от порядъка на 18 - 20 млн., а ние сме във финансова криза. Въпреки всичко, това е проблем по който ще работим и смятам, че ще постигнем успех", категоричен е председателят на транспортната комисия в НС.