Републиканството по ушу отново ще е в Бургас
Републиканството по ушу отново ще е в Бургас
Клубът на шампионите празнува със зрелищни демонстрации по време на гала вечер в зала „Никола Станчев“
Със зрелищни демонстрации по ушу и кунг фу, клубът на бургаските шампиони „Бей Син“ ще отбележи своята 25-та годишнина. Празненството за юбилея ще бъде част от програмата на Републиканското първенство по ушу`2019. То ще се състои в спортна зала „Никола Станчев“  в комплекс „Меден рудник“ на 22, 23 и 24 ноември.
След двете грандиозни световни първенства, които се състояха в Бургас, благодарение на българската федерация по ушу с президент Стефан Колев, сега града ни ще домакинства за пореден път и Републиканската надпревара.

Президентът на БФУ Стефан Колев с Петър Драгоев и Антъни Го на 14-тия конгрес на Световната федерация по ушу.
Снимка: Българска федерация по ушу


Инициативата отново е на Стефан Колев, който е и съсъздател на СК „Бей Син“ – Бургас и негов председател. Ето защо по време на Гала вечер за българското ушу, по време на Републиканското състезание на 23 ноември, „Бей Син“ ще празнува. Това ще стане със спиращи дъха демонстрации и зрелищни техники.
„В „Меден рудник“ трябва да се случват хубавите спортни събития. Сигурен съм, че зрителите ще останат доволни. Входът е свободен, а за събитието очакваме участници и гости от цяла България“, каза президентът на БФУ и председател „Бей Син“ – Стефан Колев.

Идеята за създаването „Бей Син“ възниква в разговор между Стефан Колев и Красимир Димитров – Китаеца през 1994 г. Само няколко месеца по-късно на 5 ноември клубът вече е факт. На този ден в 5:20 сутринта в "Актова зала" на Строителния техникум в Бургас се провежда първото занимание по Тайчи чуан. На тренировката присъстват четирима – Станка Костадинова, Слави Атанасов, Никола Николов и Стефан Колев.
През годините клубът е завоювал десетки златни медали и рекордни отличия, които поставиха България на световната ушу карта.