Историческият и Етнографският музей в Европейските дни на наследството
Историческият и Етнографският музей в Европейските дни на наследството / РИМ-Бургас

Историческата и Етнографската експозиция на Регионален исторически музей - Бургас ще се включат в Европейските дни на наследството от утре до неделя. В първия ден от инициативата Историческият ще представи изложбата „Кирило-Методиевската идея в православното християнство".

Тя е създадена от Кирило-Методиевския научен център към Българската академия на науките по случай 1150-годишнината от създаването на славянската писменост и от Великоморавската мисия на св. Кирил и Методий.

В неделя посетителите ще могат да разгледат безплатно Етнографския музей, на улица „Славянска" 69, където до края на месеца гостува изложбата „Как оживява дървото - зооморфни мотиви в художественото дървообработване от Троянско".

През тази година в рамките на Европейските дни на наследството, провеждащи се през септември всяка година в 50 държави от цяла Европа, се очаква над 20 милиона души да се възползват от свободния достъп до хиляди рядко представяни пред обществеността обекти на културата и до редица специални прояви.