ИАРА с нов шеф
ИАРА с нов шеф / Sofia Photo Agency, архив

Валентин Вълков е новият изпълнителен директор на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури (ИАРА). Той е назначен със заповед на министъра на земеделието и храните Десислава Танева.

Арестуваха шефа на рибарската агенция за злоупотреби (ВИДЕО)

Вълков идва от частния сектор. Той е магистър по икономика, завършил е „Икономика на промишлеността" във Висшия икономически университет в град Варна. През април 2015 година е назначен за изпълнителен директор на „Рибни ресурси"- еднолично дружество с ограничена отговорност със 100% държавно участие.

Уволниха изпълнителния директор на Агенцията по рибарство

Той зае поста, след като миналата седмица след разследване на ДАНС и със заповед на министър Танева изпълнителният директор на ИАРА Янчо Янев е освободен от длъжност. До този развой се стигна, след като бе огласено, че той е разследван за за злоупотреби с евросредства. Янев бе задържан, а по-късно пуснат под гаранция от 20 000 лева. Заедно с него под гаранция са пуснати и и инспекторът от ИАРА Златин Георгиев, както и соченият за съучастник в злоупотребите Петър Генов от сдружението "Морски звуци".

Според разследващите Георгиев източил 60 хил. лв. евросубсидии с подписа на тъща си и с неверни документи. С постановление на прокурор им е наложена забрана да напускат пределите на страната.