И Германия има своите звездни умове в Европейския парламент
И Германия има своите звездни умове в Европейския парламент / Stefan Sauer/DPA

Батрикс фон Щорх - член на партията Алтернатива за Германия (AfD), отправи твърде безвкусно послание на своята страница в Туитър по повод на днешните атентати в Брюксел. Вместо да изкаже съболезнованията си към близките на жертвите, Щорх, която е и депутат в Европейския парламент, написа следния пост:
„Поздрави от Брюксел. Току-що напуснахме парламента. Наоколо кръжат хеликоптери. Военните са в настъпление. Навсякъде - сирени. Очевидно има много убити на Летището и на Централната гара. Но едното няма нищо общо с другото".
Хората в мрежата намират първата част с поздравите за крайно цинична. Коментарите под поста гласят: „Поздрави от Брюксел, госпожо Беатрикс фон или без Щорх? Безвкусицата е Ваше призвание. Явно съвсем не Ви дойде на ум да почетете паметта на загиналите и да изкажете съчувствие на техните семейства!?"
Друг коментиращ пише: „Нито дума за жертвите. Нищо. Тази жена не притежава никакъв стил и приличие".
Все пак Щорх срещна и одобрение на своята фейсбук страница.
Привържениците й пишат: „Всички мрънкат и реват. А тя има право!"; „Затова гласувах за AfD. Тя е единственият смел политик, който нарича нещата с истинските им имена!"

Към момента жертвите на летището в Брюксел са около 11, а на Централната гара - 15. Там ранените са поне 55.

AfD се определя дясна, националистическа партия, която се обявява строго против политиката на Меркел за привличане на бежанци в страната. Алтернатива за Германия пледира за организирано разпадане на Европейския съюз.

източник: Stern.de