Рестрикциите ще са до второ нареждане.
Рестрикциите ще са до второ нареждане. / Снимка: БСУ
Бургаският свободен университет затваря, а достъпът до сградата на студенти, докторанти и външни лица и докторанти се забранява до второ нареждане. Изпитите се отлагат  до второ нареждане, а лекциите ще се провеждат дистанционно.

Това се посочва в обръщение на ръководството на висшето учебно заведение, публикувано в сайта на институцията.
 
Ето и пълния текст:

„Във връзка с извънредните обстоятелства и с цел ограничаване събиранията на хора в условията на грип и епидемично разпространение на COVID-19 и на основание заповед на Президента сградата на Бургаския свободен университет се затваря до второ нареждане.

Достъпът на студенти, докторанти  и външни лица до сградата се забранява. Семестриалните и държавните изпити се отлагат до второ нареждане. Лекциите и семинарните упражнения на студентите ще се осъществява дистанционно. Повече информация в Moodle, Електронни услуги. Административното обслужване на студентите от учебните отдели ще  се осъществява по телефона, електронна поща, или чрез информационната система на БСУ. Академичното и административното ръководство, преподавателите и служителите ще продължат да изпълняват задълженията си в сградата.

Призоваваме студентите, преподавателите и служителите на БСУ да спазват и да изпълняват строго санитарните изисквания за лична защита, наложени от Националния кризисен щаб“.