Грузия изпраща чудотворна икона на Несебър
Грузия изпраща чудотворна икона на Несебър / netinfo

Иконата на Света Богородица изпраща Грузия на Несебър. Чудотворният образ на Божията майка, осветен лично от патриарха на Грузия Илия ІІ ще пази града от беди и нещастия. Подаръкът идва с благословията на грузинския митрополит Герасим, заместник на партриарха по молба на жители на Несебър, чийто близки са загинали при катастрофи и нещастни случаи.

В момента почетният консул на Грузия в Бургас Динко Динев и зам.министър на външните работи Милен Керемедчиев са в столицата на Грузия Тбилиси за среща с представители на Светия Синод там. Към молбата на близките на загинали млади хора от Несебър, се е присъединило и църковното настоятелство на храма „Света Богородица” на старинния град, както и несебърски свещеник отец Петър.

Почетния консул на Грузия в Бургас Динко Динев е помолил митрополит Герасим и за изпращането на мощи на грузински светец, като духовникът е обещал отговор след заседание на Светия Синод в Тбилиси. До един месец дарената чудотворна икона на Светата Богородица ще пристигне в Несебър.