/ ГЕРБ-Бургас
Над 10 тона капачки са събрани до момента
Една година след старта на инициативата на клуб към ПП ГЕРБ, „Голямото сърце“ успя да обедини стотици граждани. Близо 10 тона пластмасови капачки, събрани до момента в рамките на благотворителната инициатива за закупуването на реанимобил за бебета към УМБАЛ-Бургас, вече са предадени на специализирани пунктове. Това съобщиха от пресслужбата на ГЕРБ. Всъщност, именно клуб „България за младите“ към политическата партия стои зад каузата. Тя обедини стотици.
 

10 тона капачки една година след първото „Голямо сърце“. Бургаската кампания заля страната

Кампанията, насочена и към опазването на околната среда, отдавна премина границите на област Бургас и обхвана над 35 града в цялата страна. Едни от последните монтирани Сърца са в Кнежа и Попово.
 
Голямото сърце на Средец - за нова линейка

По повод една година старта на инициативата, клуб „България за младите“  кани всички жители и гости на града, на 28 януари (понеделник) от 11 часа да отбележат символично първия рожден ден на „Голямото сърце на Бургас“. Събитието е на площад „Тройката“.
 
За първите 100, които донесат пластмасови капачки, са предвидени и малки, символични подаръци. Бургазлии могат да предадат празни туби и бутилки, кофи от хранителни добавки, туби от перилни препарати и други битова пластмаса. Предвиден е камион на мястото на събитието, който ще има капацитет да събере голямо количество пластмасови отпадъци.