/ Архив
Народните представители от ГЕРБ-Бургас изразиха притесненията си от забавянето на обещания спешен ремонт на пътя Царево-Малко Търново. Депутатите Ивелина Василева, Димитър Бойчев и Диана Саватева проведоха работна среща с представители на АПИ и настояха за конкретни отговори за сроковете.

Пропадна част от пътя Царево-Малко Търново (ВИДЕО/СНИМКИ)

Те са получили уверението, че се търсят начини за стартиране на рехабилитацията, но настояват да се вземе окончателно и крайно решение откъде ще бъде осигурен финансовият ресурс“.

Народните представители припомнят, че с постановление на Министерски съвет през август са отпуснати 900 000 лв. по бюджета на община Малко Търново по проекта. Преди няколко месеца групата на ГЕРБ-Бургас в НС постави на днвен ред казуса към тогавашния министър Николай Нанков и от трибуната на Народното събрание. Тогава бе посочено, че за ремонта на отсечката от агенция "Пътна инфраструктура" ще инвестират 3 млн. лева. 

ГЕРБ-Бургас: Спешен ремонт на пътя Царево-Малко Търново, после рехабилитация

Вече е извършена частнична рехабилитация на проблемните места в отсечките Царево-Българи и в отсечката Българи-Малко Търново. Същинският ремонт трябваше да стартира на 15 юли, увериха от АПИ. До момента обещанието остава само на хартия.