/ Kutsi Merki
Една от безспорните атракции през това лято в Бургас ще бъде концертът на група „Kutsi Merki”. Името изглежда шльокавица, но суровата истина е, че Етиен Льо Бел (тромбон и лидер на групата), Матийо Ланглоа (алт, сопран и баритон саксофони), Франсоа Ландри (кавал и кларинет), Джеф Моусли (китара), Матю Ройър (бас китара) и Иван Бамфорд (барабани, тъпан, перкусии) свирят страхотно българска и балканска музика.

2

„Куци Мерки“ забиват еднакво добре традиционен фолклор от България и импровизации от северноамериканския джаз, върху звуци от Източна Европа. Етиен Льо Бел е създател на виртуозната банда през 2014 година, след пътуване до Варна. Нейната музика излъчва хармония с напрегната и пълна с адреналин интензивност. Шестимата звучат много по-различно от всичко, което някога сте слушали и гледали.

3

Канадците от Монреал направили впечатление на бургазлията Димитър Балабанов, който живее със своето семейство в този регион. Той ги препоръча на нас. „Куци мерки“ ще участват през това лято и във фестивала „Атлиманска огърлица“ в Приморско. Те идват в нашия град по лична покана на Дарик радио и Община Бургас. Концертът е на 11 юни, от 18.00 часа на открита сцена „Охлюва“.

4

5


А тук вижте как Kutsi Merki свирят криво Садовско хоро: