/
/ / община Бургас

Топ експерти от цял свят, ангажирани в сферата на събитийния туризъм, посетиха Бургас, за да проучат потенциала на града за провеждане на конференции, изложения, конгреси и тематични международни форуми. Първото им посещение беше в новия Конгресен център, който отчетоха те, е подходящ за провеждането както на големи, така и на по-малък  формат събития.

Експертите посетиха Морска гара, "Парк Арена ОЗК", новостроящия се мултифункционален комплекс "Арена Бургас", Автогара Юг и някой от най-емблематичните места в морския град. Инфотурът бе част от програмата на Световната среща за конферентен туризъм BSB 2020.

Сред експертите, включени в информационната обиколка, бяха водещи фигури в сферата, като Горазд Чад - главен редактор на списание KONGRES MAGAZINE, Роб Дейвидсън - директор на консултантската компания MICE Knowledge, специализирана в проучвания, обучение и услуги в събитийния туризъм, Саймън Науди - представител на Асоциацията на организаторите на събития във Великобритания, както и UFI по целия свят. Те бяха придружени от Радовеста Стюърт - началник отдел "Туристически политики и дейности" в Община Бургас.