/
/ / община Бургас
Диагностично консултативен център 1 /ДКЦ I/ обяви обществена поръчка за изпълнение на мерки за енергийна ефективност по сградата на поликлиниката.

Обявлението е публикувано в края на миналия месец, а прогнозната му стойност е почти 360 000 лева. Според изготвения проект ДКЦ-то трябва да бъде санирано, покривът – основно ремонтиран и изолиран. Обновяване ще претърпи и отоплителната инсталация на сградата.

Средства са заложени в капиталовата програма на общината за 2020 година, стана ясно при представянето на бюджетната рамка. Ремонтните дейности ще бъдат изцяло обезпечени от общината и Националния екодоверителен фонд. Към момента финансирането все още не е осигурено.

„Към датата на откриване на процедурата не е осигурено финансиране и изпълнението на договора се отлага до датата на подписване на Договора за финансиране между Националния доверителен екофонд и възложителя. Всяка от страните може да поиска писмено прекратяване на договора без предизвестие след изтичане на тримесечен срок от сключването му в случай на неосигурено финансиране“, е записано в документацията по процедурата.

На по-късен етап трябва да бъде направен и ремонт на ДКЦ 2. Здравните центрове не са обновявани от десетилетия.