Димитър Бойчев
Димитър Бойчев
По какъв начин планираните прекъсвания на електрозахранването могат да бъдат с по-малко неудобства и с повече гъвкавост в предприятията и производствата? Този въпрос отправи народният представител от ГЕРБ Димитър Бойчев, който е и зам.-председател на парламентарната Комисия по енергетика. Той постави темата по време на редовното заседание пред представител на EVN.
 
„Повод да повдигна въпроса бяха срещи по време на кампанията за местни избори. Заедно с част от кандидатите за общински съветници имахме дискусия с фирми, които са позиционирани в Промишлена зона – Север, в Бургас. Служителите им се сблъскват със спиране на тока в понеделник, което възпрепятства нормалния работен процес. Не говорим за единични случаи, а за такива, засягащи много фирми и хора. Така се създава неудобство за предприятията и работещите“, каза бургаският депутат.
 
 Представител на електроразпределителното дружество, който е присъствал на заседанието на комисията, е коментирал, че
„Всяко едно планово спиране на тока се публикува на сайта на EVN по предварителен месечен график, Поради големия обхват на компанията към момента няма възможност профилактиката да се извършва единствено и само в почивни дни“, коментираха от електроразпределителното дружество.
 Димитър Бойчев е насочил вниманието към възможноста всяка фирма да подава обратна връзка към EVN от фирмите, за дните и часовете, в които спирането на тока не би било удачно,

По време на срещите на Бойчев в Промишлена зона-Север, работещи там служители са споделили още, че за всички ще бъде улеснение да бъдат поставяни печатни уведомления за планувани спирания на тока на самата сграда. „Такава практика за предприятия, фирмени сгради няма към момента, от EVN поставят подобни бележки единствено на жилищни сгради. Промяна в тази посока ще улесни и планира по-добре работата, защото хората не проверяват постоянно в сайта на енергийната компания“, коментира Димитър Бойчев.