Десетки акции за нуждаещи се реализира БМЧК-Бургас
Десетки акции за нуждаещи се реализира БМЧК-Бургас / БЧК - Бургас
Десетки акции за нуждаещи се реализира БМЧК - Бургас
49153
Десетки акции за нуждаещи се реализира БМЧК - Бургас
  • Десетки акции за нуждаещи се реализира БМЧК - Бургас

Десетки акции в помощ на деца и възрастни хора са осъществили през изминалата година младежите от БЧК-Бургас. Това каза за Дарик председателят на младежката структура на червенокръстката организация Десислава Тодорова. На 14 януари се проведе годишното отчетно събрание на БМЧК-Бургас.

Работата е била насочена в четири направления - първа долекарска помощ и психосоциалната подкрепа, социалнопомощната дейност, здравната просвета и екологията. Събрани са близо 4500 лв. от акциите „Бъди един от 90 000" и „Подари Коледа", с които са подпомогнати деца в риск, закупени са коледни подаръци, организирано е коледно тържество за 50 деца. В Карнобат 60 малчугани от социално слаби семейства, застрашени от отпадане от училище, ще получават топъл обяд до края на учебната година.

Проведени са над 20 презентации и обучения в училищна среда в областта на долекарската помощ. Младежите са провели и две по мащабни екологични акции по повод Деня на Земята. Антиспин кампаниите организирани през 2011 г. са три. Раздавани са презервативи, агитационни материали, приканвани са бургазлии да се изследват безплатно за своя ХИВ статус.

„Най-голямо удовлетворение ни донесе кампанията „Подари Коледа", с която успяхме да зарадваме с подаръци и театрално представление деца от бедни семейства. Раздадохме и играчки на деца с увреждания и болни момиченца и момченца в МБАЛ Бургас. Те бяха предоставени от фондация „Силви Вартан за България", сподели Десислава Тодорова.

През 2012 г. младежите от БЧК Бургас ще наблегнат на обучението на ученици в първа долекарска помощ, ще реализират традиционните си акции за Коледа и Великден, а първата кампания ще бъде реализирана по повод Деня на виното и влюбените- 14 февруари.

210 членове на БМЧК и повече от 30 доброволци работят за реализиране на целите на червенокръстката организация в областта.