Депутатите от ГЕРБ - Бургас
Депутатите от ГЕРБ - Бургас / netinfo
Искаме да утвърдим Бургаска област като най-атрактивната на територията на страната. Ще работим и с колегите от другите политически  сили, за да можем да реализираме идеите, които имаме. Това обяви депутатът от ГЕРБ – Бургас Димитър Бойчев на среща с журналисти. „Ще търсим съдействие не само в управляващия формат – ГЕРБ – Патриоти. Само по този начин може да има едно добро развитие за регионите. Всички трябва да се обединим. Продължаваме да работим по важните проекти“, допълни Бойчев. По думите му, важно за развитието  на туризма е доизграждането на четири-лентовия път Бургас – Слънчев бряг. „Следващата седмица ще се срещнем с Николай Нанков, за да обсъдим този наистина важен проект“, каза още Димитър Бойчев.

За по-строг контрол на източниците на замърсяване, се обяви Ивелина Василева. „За нас принципът винаги е бил – Бургас преди всичко. Ще продължаваме да работим по приоритети, които заявихме по време на предизборната кампания. Резултатът, които имахме на изборите е най-добрия от 2009 година насам. Това е огромна отговорност. НС вече работи, Бургас има своето представителството в парламента и изпълнителната власт“, каза Василева, която е председател на комисията по околна среда и води в парламента.

„В сферата на околната среда и водите ще работя активно за опазване на околната среда. Опазване на чистотата на въздуха е мой личен приоритет. За Бургас това е много болезнена тема. Засиленият контрол започна още през миналата година. Някои от наложените санкции на „Кроношпан “ се обжалват в съда, но тези мерки трябва да продължат. Днес дружеството трябва да представи конкретни мерки за разрешаване на проблема със запрашаването “, обяви Василева.

„В този мандат ще бъда зам.-председател  на комисията по бюджет и финанси и член на комисията по вероизповеданията. Започнахме работа веднага с временната  комисия за обследване на случаите на неизплатени  заплати. Случаите не са малко, но като председател на тази комисия ви уверявам, че успяхме с колегите от всички партии, въпреки че нашия предмет не изисква законодателно решение, да изготвим такова“, обяви и депутатът от 2-ти МИР – Бургас Диана Йорданова. По думите й, вече е започнало изслушването на органите с отношение към проблема.

„Предстоят ни срещи с работодатели и синдикални организации. В средата на юни ние ще излезем със законодателна инициатива. Надявам се, че всички ще ни подкрепят. Предложенията са за спокойна работа на трудещите се. Трябва да предотвратим случаите на нелоялни търговски практики“, заяви Йорданова.

Депутатът Диана Саватева обяви, че ще работи за ускоряване на процедурата за разкриване на филиал на Националната художествена  академия в Бургас като член на постоянната комисия по култура и медии в парламента. „Досега от ГЕРБ – Бургас не е имало участие в тази комисия. Дадох си сметка, че тази комисия съдържа две комисии в себе си. Културата е доста сериозен ресор, медиите също. Поемам като мой ангажимент да популяризирам и конкурса за млади автори „Петя Дубарова“. Обществен ред и вътрешна сигурност е друга комисия в която членувам. Доста информация имам като журналист, работил по криминални теми. Смятам, че ще бъда полезна в нея. Мерките по време на туристическия сезон, вероятно ще бъде един от първите ангажименти на комисията“, каза Саватева.