Народните представители от ГЕРБ Бургас домакини на престижно културно събитие в парламента
Народните представители от ГЕРБ Бургас домакини на престижно културно събитие в парламента / netinfo
Основната идея на базара е да се популяризира творчеството на бургаските писатели и поети

Изложба с платна на Георги Баев и базар с книги на бургаски автори ще бъдат открити в сградата на Народното събрание на 30 ноември.

Гостуващата експозиция се организира от Община Бургас и Бургаска художествена галерия „Петко Задгорски“, със съдействието на бургаските депутати от ГЕРБ. На събитието ще присъства част от семейството на големия творец, поканени са и живеещи в столицата бургазлии.

"Звук и цвят" на живо в Магазия 1 (СНИМКИ)

Присъствието  си е потвърдило  цялото академично ръководство на Националната художествена академия.  В момента тече процедура по откриване на филиал на академията на едно от най-хубавите места в Бургас - зоната за обществен достъп на пристанището.

„Книжният базар има благотворителен характер, но преди всичко искаме да покажем на колегите си, че Бургас е център на активен литературен живот:  благодарение на Общината творците разполагат със собствен дом, а тази година се проведе 20-ото издание на „Есенни литературни празници“, коментираха инициативата народните представители от ГЕРБ.

Жени ГЕРБ организират фотоконкурс в Бургас

Основната идея на базара е да се популяризира  творчеството на бургаските писатели и поети.  Всеки посетител може да си вземе една или повече книги и да пусне в специално оформена кутия сума по лична преценка.  Депутатите  призовават колегите си  да подарят книги на библиотеки и клубове в своите избирателни райони.

„Заедно с това  искаме  да помогнем един млад живот да продължи пълноценно. Събраните средства ще бъдат внесени в сметката за лечението на 21-годишната Антония Спасова Чикова, която пострада при тежък инцидент на бургаската гара и ще остане с тежки увреждания завинаги. Кметът Димитър Николов  подкрепи инициативата  „Да помогнем на Тони да  стъпи в живота с нови крака“, стартирана от „24 часа“, с която аз също се ангажирах“,  допълни народният представител Диана Саватева.