ДелотоСтавийски на втора инстанция
ДелотоСтавийски на втора инстанция / netinfo

Бургаският апелативен съд ще гледа днес делото за катастрофата край р. Ропотамо причинена от двукратния световен шампион по фигурно пързаляне Максим Ставийски. Прокуратурата протестира присъдата произнесена от Окръжния съд в Бургас на 30 януари тази година. Близките на тежко пострадалата Мануела Горсова и загиналия Петър Петров също обжалват условното наказание на фигуриста.

На първа инстанция Максим Ставийски бе осъден на 2 години и половина условно с пет години изпитателен срок. Шампионът бе признат за виновен, за това че на 5 август миналата година при управление на автомобила си в нетрезво състояние с 1.29 промила алкохол в кръвта е нарушил Правилника за движение по пътищата и е причинил по непредпазливост смъртта на 24-годишния Петър Петров и е ранил тежко 18-годишната Мануела Горсова.

Съдът постанови още Ставийски да плати на родителите на загиналия младеж по 90 хиляди лева кръвнина плюс лихвите и 80000 лева обещетения за неимуществени вреди на Мануела Горсова, която е в кома.
По време на делото срещу Максим  бе внесен най- големият досега иск за обещетение в размер на 2 млн.лева от бащата на Мануела Горсова.