Цветанов: Холандските националисти не ни пускат в Шенген
Цветанов: Холандските националисти не ни пускат в Шенген / Sofia Photo Agency
Цветанов: Холандските националисти не ни пускат в Шенген
47470
Цветанов: Холандските националисти не ни пускат в Шенген
  • Цветанов: Холандските националисти не ни пускат в Шенген

„Ние сме изпълнили критериите за Шенген, но не забравяйте, че в Холандия има коалиционно правителство”. Така вицепремиерът Цветан Цветанов коментира в Бургас решенишето на страната на лалетата да не допусне България в шенгенското пространство

Вицепремиерът напомни, че е бил във Финладния, където се срещнал с тамошния вътрешен министър и депутати и е провел разговори с тях да бъде дадена възможност на България да убеди скандинавците да променят своята позиция. „И разбира се, това ще стане”, убеден е Цветанов. Скорошното решение на Холандия да ни отреже за Шенген той коментира така:

„В Холандия вече има коалиционно правителство, едната страна в което са националисти.  В споразумението за неговото съставяне е изрично написано, че Румъния и България не трябва да се пресъединяват към Шенген. Без никъде да е аргументирано защо, при положение, че има конкретни изисквания, които страни като България и Румъния са изпълнили.”

Цветанов коментира още, че всички посланици, които са били агенти на Държавна сигурност трябва да бъдат отзовани, той като „те не възприемат нашите авроатлантически партньори като такива, а като врагове, каквито са били в тяхното съзнание преди 1989 година.”

Чуйте в звуковия файл вицепремиера Цветанов