Ryanair
Ryanair / Guliver/Getty Images
Нискотарифният авиопревозвач „Ryanair” може да разшири отново списъка с обслужвани полети от и до Бургас през 2020-та. Това обяви пред „Дарик“ общинският съветник от СЕК Константин Бачийски, позовавайки се на водени с ирландската компания разговори. Припомняме, че именно той беше инициатор на идеята за създаването на общинския фонд между четири общини за стимулиране на полетите, благодарение на което в Бургас беше привлечен и нискотарифния превозвач. 

Заради вътрешни проблеми обаче, компанията редуцира силно дестинациите, до които можеха да летят бургазлии. За разлика от 2018 година, когато „Ryanair” ни осигури въздушна връзка с единадесет страни в Европа, то през тази година – полети има до едва три летища в две държави - Словения и Полша.

До момента местната власт и държавата не са похарчили и стотинка за привличането на компанията. Според Бачийски именно това е била целта на маркетинг хода с разкриването на Фонда за стимулиране на полетите до Бургаското летище. “Целта беше да привлечем полети извън сезона, което даде на гражданите по-голяма възможност да пътуват. Това, че имаме свързаност помага и за привличането на инвеститори”, коментира Бачийски, който е инициатор на идеята.