Спектакълът ще има премиера на бургаска сцена.
Спектакълът ще има премиера на бургаска сцена. / netinfo
Постановката “Човекът от Ла Манча” на режисьорския тандем Борис Панкин и Евгени Господинов ще бъде представена в Бургас на 3 октомври.
 
 Театралната премиера ще събере на сцената на НХК Орлин Горанов, Мариан Бачев, оркестъра, хора и балета на Пловдивската опера. С една от знаковите роли – на Дон Кихот изпълнителят ще отбележи на сцената своя 60-годишен юбилей тази година. Специално за годишнината на „рицаря” на българската естрада и опера, Пловдивската опера възстанови спектакъла по мюзикъла от Бродуей „Човекът от Ла Манча“.
 
 В спектакъла Орлин Горанов и Мариан Бачев ще се превъплътят в образа на знаменития идалго и неговия верен оръженосец Санчо Панса. „Човекът от Ла Манча“ ще ни пренесе в Севиля от края на XVI век.
 
Дон Мигел де Сервантес и Санчо са хвърлени в тъмница по заповед на Светата Инквизиция. Те са обвинени в престъпления срещу Църквата и ще бъдат разпитани и евентуално съдени.
 
 Зрителите ще се насладят на играта и на гостуващите актьори Елена Атанасова и Кръстю Кръстев от Пловдивския драматичен театър. Наслада за публиката ще са изпълненията на солистите, хора, балета и оркестър на операта в Пловдив. Диригент е Константин Добройков.
 
 Представлението гостува в Бургас по покана на Маруся Русева и “Арт Ателие”. Билети - на касата на НХК, както и на тел.: 0894/898-098.