От администрацията подчертаха, че ремонтите започват веднага, след като ВиК подменят своята мрежа по всяка от предвидените улици.
От администрацията подчертаха, че ремонтите започват веднага, след като ВиК подменят своята мрежа по всяка от предвидените улици. / Снимка: Лалка Димитрова
Районът около градския пазар "Краснодар" ще бъде изцяло реконструиран и обновен. Това стана ясно на публичното обсъждане на бюджет 2020 на Община Бургас пред жителите на ЦГЧ. От администрацията подчертаха, че ремонтите започват веднага, след като ВиК подменят своята мрежа по всяка от предвидените улици.

В момента  на дневен ред е ул. "Цариградска".  За нея  ВиК дружеството  вече се е ангажирало да подмени целия водопровод.
Със собствени средства на Общината се проектира и ремонт на ул. "Климент Охридски", като се очаква ВиК да извърши частична подмяна на водопроводите.
За тези две ключови улици, които се намират от двете страни на градския пазар, е предвидена цялостна реконструкция - отводняване, изграждане на нови тротоари, бордюри, осветление и озеленяване.

Предвидено е изграждане на нов паркинг на бул. "Мария Луиза" и ремонт на другите два на същата улица.

Още много улици в квартал "Възраждане" ще бъдат ремонтирани. "Вече са  проектирани,  избрани са  изпълнители.  Там също ВиК трябва първо да си смени подземната инфраструктура", обясни шефът на Дирекция "Строителство"  в Община Бургас - Димитър Бакалов. Той уточни, че ще бъдат обновени и улиците около изграждаща се нова библиотека - "Асен Златаров", "Оборище" "Средна гора".

10 млн. лв са предвидени в бюджета  на Община Бургас за текущи ремонти.

Обсъждане бюджет 2020 Бургас

Приоритетите в Бюджет 2020  представиха зам.-кметът по бюджет и финанси Красимир Стойчев, председателят на ОбС проф. Севдалина Турманова, зам.-кметът по култура, спорт и туризъм Диана Саватева, зам.-кметът по европейски политики и околна среда Весна Балтина и директорът на Дирекция "Строителство" Димитър Бакалов.
Финансовата рамка на бюджета е  306 милиона лева, като 123 милиона лева  идват от републиканския бюджет за делегирани дейности,  144 милиона лева са местните дейности и индикативните средства от ЕС са 39 милиона лева, обясни зам.- кметът Красимир Стойчев.