/ Веселин Максимов
Николай Николов за Черноморец
97762
Николай Николов за Черноморец
  • Николай Николов за Черноморец
„Черноморец“ е писал футболната история на България, стана ясно от интервюто с Николай Николов в програмата на Дарик Югоизток. Верният фен на отбора разказа, че „акулите“ първи са плащали заплати на своите играчи и то още през далечната 1924 година. 

Кметът: Бургаски отбор в елита? Ако футболистите пожелаят

Те са привлекли играещият и в „Славия“ тогава Димитър Манолов „Боянската мечка“ и на недоволството на „белите“ от този факт отвърнали, че според правилника няма точна постановка, че това не може да се случи и този футболист играе при тях, тъй като му се плаща.

По това време е нямало държавно първенство, а само регионални такива и заради този казус от следващата година тогавашното ръководство на родния футбол взима решение всички регионални шампиони да участват и в последващи срещи за определяне на национален. Тези данни са от проучванията на документи за 100- годишнината на клуба, която ще бъде отбелязана тържествено догодина.

Осем отбора ще мерят сили на футболния турнир „Флагман къп 2018” в Созопол

На 9 юни "Черноморец" победи категорично "Палас" Рудозем с 6:0 в бараж и от новия сезон вече ще играе в Югоизточна "В" група. Амбицията на ръководството, тима и феновете е след още година "акулите" да се върнат там, където им е мястото - в професионалния футбол.

Чуйте в звуковия файл цялото интервю с Николай Николов: