/ Пресцентър МВР
При спецакция бургаски криминалисти разкриха нива с конопени растения, задържани са шестима души.

На трима от тях са повдигнати обвинения и мярката за задържане е удължена до 72 часа.

Спецакцията е започнала на 28 юли, когато в с. Брястовец служители от отдел „Криминална полиция” задържали семейство от с. Дъбник и 26-годишен несебърлия. Тримата обитавали вила, която била ползвана за отправен пункт, от който била черпена вода за поливане и за съхраняване на торове и на добитата марихуана.

В постройката са намерени и иззети 3 кг суха зелена листна маса и глави от съцветия, реагирали при направения полеви наркотест на марихуана, както и две торби с канабис.

Разбиха наркооранжерия в столичен квартал

Нивата с конопените растения имала близо 460 растения, снабдени със система за капково напояване, захранвана от вилната постройка посредством помпи.
Открити са и множество торове, с които нивата е подхранвана.

Други 500 г суха зелена листна маса, реагираща на марихуана, са иззети от лек автомобил, собственост на 44-годишния „градинар” от с. Дъбник. Количество от същия наркотик е намерено и при претърсване в жилището на 26-годишния несебърлия в кв. „Черно море-3”.

Паралелно с тези действия в с. Брястовец, в района след кръговото движение между Поморие и с. Каменар, служители от сектор „Специализирани полицейски сили” към ОДМВР - Бургас и РУ – Поморие спрели лек автомобил, с който се придвижвали двама 26-годишни мъже от Ахелой. Според първоначалните данни, те се занимавали с разпространение на „продукцията“.

В багажника е открита торба с около 100 г марихуана, а в дома на единия - 8000 лв., за чийто произход безработният мъж не могъл да даде адекватно обяснение.

По същото време в Несебър служители от отдел „Криминална полиция”, съвместно със служители от сектор „Специални тактически действия” към ОДМВР – Бургас, задържали 30-годишен мъж от Несебър, в чийто дом също е намерена марихуана.

Работата по случая продължава.
 
Пресцентър МВР