/ пресцентър, Прокуратура на Република България
Разкрита е наркооранжерия в сграда в столичния квартал Карпузица. Прокурор от Софийска градска прокуратура е постановил задържане за срок до 72 часа на четири лица. Това съобщиха от държавното обвинение.

Четиримата мъже са били привлечени към наказателна отговорност за това, че в съучастие в столицата, в сграда на груб строеж, находяща се в кв. Карпузица, са отглеждали 960 растения от рода на конопа в нарушение на Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите. Помещението е било специално пригодено за целта, като са били изградени въздуховоди, отоплителни и осветителни тела, с които се e поддържала необходимата температура и влажност в помещението. Растенията са били с височина около един метър.

Откриха нива с канабис в Кърджалийско

На четири лица е повдигнато обвинение за държане с цел разпространение на наркотични вещества - коноп, съхраняван в девет чувала с общо тегло над 20 кг.

Наркотичното вещество и растенията са иззети по съответния законов ред. По предварителна оценка стойността на същите възлиза около 200 000 лева.

Три от лицата са осъждани за кражби, разпространение на наркотични вещества, шофиране след употреба на алкохол и други.

Предстои внасянето в Софийски градски съд на искане за определяне на най-тежката мярка за неотклонение спрямо четиримата обвиняеми - "задържане под стража".