/ / iStock/Getty Images
Районна прокуратура-Видин е предала на съд 20-годишен младеж по обвинение за извършено от него престъпление - държане на коноп, съобщиха от обвинението.

През август 2020 г. в РУ на МВР-Видин постъпила оперативна информация, касаеща държане на наркотични вещества от него. Около 20:00 часа на 13 август 2020 г. полицейските служители го спрели за проверка при влизането му във входа на жилищния блок в жк. „Петко Каравелов“ в града.

Сформираната дежурна оперативна група извършила оглед в обитавания от него апартамент. В шкафче от секция в холно помещение били намерени найлонови пликчета със зелена суха листна маса. Иззета била и малка преносима везна.
 
Мъж и жена са задържани заради наркотици

Той обяснил, че намерените в жилището му наркотици не са негови, а на приятел, който предната вечер му ги дал за съхранение срещу сумата от 60 лева. Свидетели по делото потвърдили, че той обитавал апартамента, собственост на неговите баба и дядо, живеещи в село Арчар. Потвърдили, че при младия мъж често идвали непознати.

Според заключението на изготвената по делото физикохимична експертиза, откритото в жилището на обвиняемия вещество е коноп. Стойността му, определена по цени на наркотичните вещества за нуждите на съдопроизводството, е 128,70 лева.

Предстои съдът да насрочи разпоредително заседание по делото. Младежът е осъждан за незаконно държане на наркотици.