Бургаски хореографи с награда от БТО
Бургаски хореографи с награда от БТО / Дарик Бургас
Бургаските хореографи Петя Андреева и Христо Андонов – Черния получиха престижната награда Гран При на Българската танцова организация /БТО/ за представянето на формациите Форсайт и Ню хоуп крю в национални и международни танцови шампионати през 2007ма година.

Петя Андреева беше отличена в категорията “Творческо развитие” за успехите й с формация “Форсайт младши” от Школата за хип-хоп, фрийстайл и съвременен танц към Сдружение „Танц БГ” и Младежки културен център.

Христо Андонов – Черния беше отличен в категорията “Международно участие” за отличното представяне на Ню хоуп крю на Световния шампионат по хип хоп в гр. Бремен, Германия, където те завоюваха второ място.
Ню Хоуп Крю са състезателна формация на Брейк клуб „Бляк Стайл” към Младежки културен център.

БТО е сдружение с нестопанска цел, чиято цел е да изгражда, развива и утвърждава танцовата култура в България с насоченост към всички танцови направления. Организацията е официален представител на Международната танцова организация и организира ежегодни квалификационни турнири, даващи право на участие в международни шампионати по Хип Хоп танц, Танцово шоу, Ориенталски Танци, Характирни танци и др.

В момента формациите се подготвят за квалификационните турнири на БТО, които ще им осигурят квоти за участие в Световния шампионат през 2008 год.