Бургас с представителство на Агенцията по инвестиции
Бургас с представителство на Агенцията по инвестиции / patepis.com
Бургас с предсвтавителство на Агенцията по инвестиции
87876
Бургас с предсвтавителство на Агенцията по инвестиции
  • Бургас с предсвтавителство на Агенцията по инвестиции

В Бургас ще бъде разкрито предствителство на Българската агенция по инвестиции. Това стана ясно по време на мащабния бизнес форум на КРИБ, който се проведе в града.
Министърът на икономиката Божидар Лукарски пое ангажимент за създававето на местния филиал, след молба на кмета на Бургас Димитър Николов. Искането на градоначалника е мотивирано с големия интерес до момента след разкриването на представителство на Агенцията за подпомагане на малки и средни предрпиятия в града. „На този етап има голям интерес към него. Ако ни съдействате за разкриването на офис и на БАИ, това ще даде тласък за събирането на необходимия поток от информация и компетентности, свързани с осигуряването на подходящи за инвестиции терени", обясни г-н Николов на икономическия министър. Лукарски гарантира, че ще съдейства, тъй като Бургас е и важен логистичен център в страната.
Според Димитър Николов, ако предложението за разкриване на представителство на БАИ в Бургас стане факт, ще да се помисли за съвместно партнирство с Министерството на труда и социалните грижи.Повече по темата, чуйте в звуковия файл: Автор Елена Донева