Бургас иска 26.5 млн.лева от бюджетния излишък
Бургас иска 26.5 млн.лева от бюджетния излишък / netinfo

Начините за финансиране на спешните бургаски проекти с пари от бюджетния излишък обсъдиха на нарочна среща днес кметът Димитър Николов и депутатите Румен Ангелов, Юсеин Джемил, Стойко Танков и Пенко Атанасов.

16 млн. лева са необходими са изграждането на детелината Бургас –Средец- Созопол, който е най- важният инфраструктурен проект според кмета Николов. От спешна реконструкция се нуждае е надлеза „Владимир Павлов”. Последните проверки на специалисти от Община Бургас показват, че носещите му конструкции са компрометирани и представляват потенциална заплаха за хора и автомобили. Сумата необходима за ремонта на надлеза е 7.5 млн лева. Депутатите ще лобират още за отпускане на 1 млн. лв. за преустройство на ДТ „Адриана Будевска” и доставянето на няколко училищни автобуса за съставните селища на Бургас. Два млн. лв. са нужни и за изграждане на система за видеонаблюдение в Бургас.

По идея на народните представители от името на всички бургаски депутати в Министерски съвет ще бъде внесено предложение за отпускане на финансов ресурс за изпълнението на проектите. Обсъдена беше възможността за среща в Бургас с новият директор на Агенция „Пътна инфраструктура” Димитър Иванов.