/ burgas.bg
Скандал в ОДЗ Брезичка
96066
Скандал в ОДЗ Брезичка
  • Скандал в ОДЗ Брезичка
Скандал избухна в детска градина „Брезичка“ в Бургас, след като възмутени родители разкриха за брутално отношение на възпитателките към техните деца от група „Мики Маус“. Техните имена са Милена Иванова и Светла Петрова.

Сцените на издевателства, заснети от родителите, са били изпратени на колегите от информационна агенция uniconbg.com. От тях става ясно, че двете жени крещят на четиригодишните деца, блъскат ги и използват цинизми в разговорите си с тях.
 

детска градина Брезичка
netinfo

Директорът на детска градина „Брезичка“ Събка Недева научила за издевателствата от видеото, след като се завърнала от тридневен отпуск. Тя обяви, че е потресена и шокирана от видяното, а едната учителка е уволнена още тази сутрин. 
 

детска градина Брезичка
netinfo

Родители коментираха, че досега не са имали никакви проблеми с възпитателките. Една от тях обясни пред репортери, че заснетите кадри са репетиция на фолклорен танц, който се изпълнява с пръчка и категорично отрече колежките й да са малтретирали децата и да са ги били с плесници.

Кметът Димитър Николов вече е подал сигнал до прокуратурата за физическо и психическо насилие над деца. Очаква се той да поиска оставката и на директора на ОДЗ- то. Той написа гневен статус в социалната интернет мрежа „Фейсбук“:
 

„Ужасяващите кадри, които видях от детска градина "Брезичка" нямат нужда от проверка! Всичко е ясно- категорична физическа и психическа агресия над децата! Уволненията ще са факт още днес. Но както въпросната “учителка”, така и колежките й, които гледат безучастно агресията, трябва да носят наказателна отговорност. Сезирали сме прокуратурата и Агенцията за закрила на детето. Въпросната учителка дори ми е била предложена за награждаване от ръководството на детската градина! Няма да има безнаказаност, уверявам ви! Изпитвам не по- малък гняв от вас!“
 

netinfo

Кадрите са разпространени до родителите от Мария Гюзелева. Жената открила флашка с видеото върху колата си преди няколко дни, когато прибирала детето си от детската градина.

"Беше ми оставена флашка върху колата, когато отидох да си взема детето от детската градина. Меко казано потресена бях, когато ги видях кадрите. Видях как системно се малтретират деца, не само моето. Моето е най-малтретирано, затова и предполагам флашката е дадена на мен, няма представа", каза Гюзелева пред "Дарик".

Освен оставките на двете възпитателки, родителите поискаха по-сурови наказания за тях. Чуйте всички подробности в звуковия файл