/
/ / Снимка: burgasnews.com
Паркингите, които ще бъдат обособени до все още строящата се зала Арена Бургас няма да бъдат отворени само при спортни или културни прояви, а ще могат да се използват и от живущите в к-с „Изгрев“. Това стана ясно по време на общественото обсъждане на проектобюджет 2020, провело се снощи в Морското казино. Особен интерес от страна на граждани към събитието нямаше, като привидно пълната зала бе заета почти изцяло от общински съветници и служители на администрацията.

„Поддръжката на Зала Арена Бургас е изцяло ангажимент на държавата. Община Бургас има процентно участие в нея. Големите паркинги, които ще бъдат обособени там няма да се използват само при спортни или културни прояви. Нашата идея е те да се използват и от живущите в к-с „Изгрев“. Имаме идея как да внедрим системата ни за паркиране и там", каза зам.-кметът по бюджет и финанси Красимир Стойчев.

На обсъждането също така стана ясно, че Общината подготвя ремонт на улиците “Климент Охридски“ и “Цариградска“. От ВиК-Бургас щели първо да подновят водопровода на “Цариградска“, а след това частично и на “Климент Охридски“. Едва след това от администрация ще се заемат с тротоари, бордюри, озеленяване и осветление.
burgasnews.com