Абитуриенти от Математическата гимназия посетиха бургаската полиция
Абитуриенти от Математическата гимназия посетиха бургаската полиция / ОДМВР-Бургас
При изключителен интерес и с много въпроси протече традиционното гостуване на абитуриентите от Природо-математическата гимназия в Областна дирекция на МВР Бургас. Домакин на срещата беше директорът старши комисар Калоян Калоянов, който запозна присъстващите със структурата на крайморската дирекция и отделните й звена, представяйки в детайли най-любопитните от тях.
 
Дванадесетокласниците се впечатлиха изключително от дейността на служителите от отдел „Криминална полиция” в няколко направления – едното от тях, характерно основно за Бургаската дирекция и свързано с противодействие на незаконната миграция и каналджийската дейност, а второто - с киберпрестъпленията и кражбата на лични данни в интернет.
 
Старши комисар Калоянов разграничи ангажиментите на полиция, прокуратура и съд, надлежно обяснявайки важността на разследващите полицаи при разкриването на престъпления и събирането на годни доказателства за повдигане на обвинения. Пряко бяха засегнати случаи, касаещи неизбежната отбрана и крайната необходимост, както и опитите за корупционни действия от пияни шофьори спрямо служители от „Пътна полиция”.