9%  ръст на полетите очакват на летище Бургас
9% ръст на полетите очакват на летище Бургас / netinfo

9% ръст на полетите през този летен сезон, прогнозира директорът на летище Бургас – Калин Барзов. Очакването е за 2 100 000 пътници да преминат през обновеният аеропорт.

„Не отчитаме увеличение на чартърните полети, за сметка на това при редовните линии ръста е 90 на сто. Редовните линии ще обслужват 25 дестинации от цяла Европа”, обясни Калин Барзов.

Летище Бургас беше домакин днес на форум посветен на общите усилия за удължаване на туристическият сезон, което да спомогне за увеличаване на целогодишните полети и използването на потенциала на бургаския аеропорт.

На срещата присъстваха представители на авиокомпаниите – партньори на „Фрапорт”, представители на туристическия бранш.

„За да се развива целогодишният трафик е необходимо да баротим в една посока с авиокомпаниите и туристическите организации в Бургаски регион, който има наистина голям потенциал, но все още не го е превърнал в маркетинг”, каза директорът на „Фрапорт” Андреас Хелфер.

По време на срещата бяха представени и проблемите на големите авиокомпании, които работят с летище Бургас и необходимостта от създаване на фонд за развиване на маршрути.